Nenechte si ujít sedmnáctou celostátní přehlídku výtvarných prací dětí a mládeže v Národní galerii Praha.

Výstava Blízko i daleko proběhne 13. 5. – 2. 6. 2023 v Národní galerii Praha (Korzo Veletržního paláce, Dukelských hrdinů 47, Praha 7). Budou zde vystaveny soubory výtvarných prací dětí a mládeže

Zúčastnit se mohou výtvarní pedagogové všech stupňů a typů školních i mimoškolních zařízení, vedoucí zájmových kroužků a klubů, pedagogové volného času, lektoři a kurátoři muzeí a galerií.

Součástí přehlídek je společné přemýšlení o tématu. Významnou roli v tomto procesu sehrávají členové odborné rady pro dětské výtvarné aktivity, kteří svým originálním způsobem téma definují a nabízejí inspirační zdroje


Harmonogram přehlídky

  • 13.–14. 5. 2023: Rozborový seminář včetně vernisáže
  • 13. 5. – 2. 6. 2023: Přehlídka výtvarných projektů (otevřeno denně 10–18 h, mimo pondělí)
  • 3.–4. 6. 2023: Odvoz výtvarných projektů, likvidace výstavy

Více informací

Pozvánka


Přehlídku z pověření a za finanční podpory Ministerstva kultury ČR a pod záštitou ministra kultury pořádá NIPOS, útvar ARTAMA ve spolupráci s Oddělením rozvoje publika Národní galerie Praha, Pedagogickou fakultou Univerzity Palackého v Olomouci, Národním pedagogickým institutem ČR a Českou sekcí INSEA.

Další aktuality

26. září 2024

Jak lépe připravovat děti na život v digitální éře?

Cílem spolupráce Partnerství pro vzdělávání 2030+ a NPI je propojit klíčové experty a expertky při hledání cest, jak zlepšit digitální wellbeing dětí ve školním prostředí.

Číst více

25. září 2024

Švédské odborné vzdělávání přehledně

Evropské středisko pro rozvoj odborného vzdělávání vydalo sérii publikací o odborném vzdělávání ve Švédsku.

Číst více

12. září 2024

Podepsali jsme memorandum o spolupráci s organizací Elixír do škol

Ředitelé Ivo Jupa a Petra Prošková podepsali memorandum, aby mohly obě organizace lépe koordinovat aktivity zaměřené na profesní vzdělávání učitelů a na podporu motivace pedagogů k dalšímu vzdělávání.

Číst více

10. září 2024

Litva: co přinesla pilotáž externího hodnocení v odborném vzdělávání

Litva od roku 2022 postupně zavádí peer review jako formu externího hodnocení institucí odborného vzdělávání a přípravy. K jakým závěrům a doporučením dospěla v rámci pilotního projektu?

Číst více

04. září 2024

Ke spolupráci více tíhnou začínající učitelé i soukromé školy, ukazuje výzkum

Jak hodnotí čeští učitelé odborného vzdělávání spolupráci s vedením a kolegy? Spolupráce je celkově z hlediska postojů lépe přijímána na soukromých školách. Pozitivní postoj ke spolupráci s vedením mají především začínající učitelé.

Číst více