V souvislosti s velkým zájmem o zkoušku z češtiny pro trvalý pobyt byla vytvořena online registrace, která od 2. ledna 2024 nahradí dosavadní systém přihlašování na zkoušku.

Opatření je zavedeno k zamezení korupčního jednání ze strany zprostředkovatelů a ke snadnější možnosti registrace na zkoušku.

Registraci naleznete na portálu Čeština pro trvalý pobyt.

 

Nejčastější dotazy

Co mám udělat, abych se zaregistroval na zkoušku?

Na webové stránce vyplňte formulář. Jeho vyplněním budete zařazeni do online registrace. Všichni, kdo se zaregistrují, získají termín zkoušky v pořadí, ve kterém se zaregistrovali. Tento formulář nahrazuje předcházející online přihlášku, pomocí které jste se přihlašovali na konkrétní školu a termín.

Budu si moci vybrat školu?

Ano, konkrétní školu můžete zaškrtnout. Můžete si zvolit i několik škol, kam chcete jít na zkoušku, pak vám bude vytvořena přihláška pouze na zvolené školy. Pokud nezaškrtnete školu, není pro vás důležité, kde budete dělat zkoušku, bude vám vytvořena přihláška na kterékoli škole, kde se uvolní místo.

Jak se dozvím, že jsem byl do systému zaregistrován?

Na e-mailovou adresu dostanete potvrzení s přístupovými hesly tak, abyste mohl sledovat stav vaší registrace na zkoušku.

Jak se dozvím, že mi byl přidělen termín?

Po vytvoření přihlášky vám pošleme e-mail a SMS. Stav své registrace můžete sledovat. To znamená, že po zadání ověřovacího kódu nebo čísla pasu se můžete podívat, kolik osob před vámi čeká na zkoušku nebo zda již máte online přihlášku. Toto vám dovolí se v klidu připravit na zkoušku.

Budu se moci přihlásit do systému 2x pro případ, že bych zkoušku neudělal?

Ne, není možné se do systému přihlásit 2x. Pokud se zaregistrujete podruhé, bude druhá online registrace automaticky smazána. V případě, že zkoušku neuděláte, můžete se registrovat znovu.

Budu moci přidělený termín zkoušky změnit?

V závažných případech, jako je např. služební cesta, budete moci požádat školu o změnu termínu konání zkoušky.


Webové stránky Čeština pro trvalý pobyt

Další aktuality

27. srpen 2024

Konference Educa 2024: Na cestě k digitálnímu světu zítřka

Přijeďte za námi do Liberce a objevte s námi nepřeberné možnosti herních aktivit ve vzdělávání. Dozvíte se, jak si hrát ve třídě i v přírodě, sami i v kolektivu, s technologiemi nebo bez nich.

Číst více

23. srpen 2024

DIGI roadshow – inspirativní setkání pro učitele

Zajímá vás, co všechno se chystá v nových rámcových vzdělávacích programech? Potřebujete se ujistit, že jdete s digitálními kompetencemi správným směrem? Přijďte na DIGI roadshow, unikátní inspirativní setkání zástupců škol na třinácti krajských pracovištích NPI.

Číst více

22. srpen 2024

Jak si stojí ČR v mezinárodním srovnání v Evropském indexu dovedností?

V Evropském indexu dovedností ČR opět získala prvenství. Za ní následují severské země, ale i další postkomunistické státy, zatímco země jižní Evropy skončily na spodních příčkách.

Číst více

22. srpen 2024

ČR přes mírné zhoršení obhájila prvenství v Evropském indexu dovedností

Česká republika má opět nejlepší výsledky v Evropském indexu dovedností, ačkoliv se v posledních letech mírně zhoršuje. Čemu vděčíme za celkově vysoké skóre a jaké nepříznivé trendy poodhaluje?

Číst více

20. srpen 2024

Rozvoj dovedností pro každodenní život

Svět se mění před očima a občas se může zdát nepochopitelným. Obstát v něm je snazší s těmi správnými dovednostmi.

Číst více